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1.Imagen marcada / sin marcar Fernández, A.; Irisarri, P.; Pereira, V.; Urraburu, M.; Terra, J. Arroz y gases de efecto invernadero Arroz, 2010, no. 62, p. 39-44
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
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2.Imagen marcada / sin marcar URRABURU, M.; AGUAYO, E.; ZOPPOLO, R.; SILVEIRA, A.C. Estudio del comportamiento poscosecha de tres materiales genéticos de Guayabo del País (Acca sellowiana (Berg.) Burret). In: INIA (INSTITUTO NACIONAL DE INVESTIGACIÓN AGROPECUARIA); PROGRAMA NACIONAL PRODUCCIÓN FRUTÍCOLA. 8° Encuentro Nacional sobre Frutos Nativos. Las Brujas, Canelones (Uruguay): INIA, 2017. p. 21. (Actividades de Difusión; 772)
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
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3.Imagen marcada / sin marcar URRABURU, M.; AGUAYO, E.; ZOPPOLO, R.; SILVEIRA, A.C. Postharvest and functional behavior of some feijoa genetic materials. (Conference paper). Acta Horticulturae, 2018, no. 1194, pages 73-78. (Acta Horticulturae; 1194) In: Acta Horticulturae (ISHS) 1194: VIII International Postharvest Symposium: Enhancing Supply Chain and Consumer Benefits - Ethical and Technological Issues. Editors: F. Artés-Hernández, P.A. Gómez, E. Aguayo, F. Artés. Publication date:...
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
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4.Imagen marcada / sin marcar ARIAS, M.; FERENCZI, A.; GALIGER, S.; GONZÁLEZ, J.; MARA, V.; URRABURU, M.; SEVERINO, V. Análisis de la evolución del quemado de sol en Granny Smith. Seminario técnico. Las Brujas, Canelones (UY), 1-2 octubre 2014. In: INIA Las Brujas, Programa Nacional Producción Frutícola. Actualización técnica de frutales de pepita. Montevideo (Uruguay): INIA, 2014. p. 101-106 (Serie Actividades de Difusión ; 739)
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
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5.Imagen marcada / sin marcar PEREYRA, V.; TARLERA, S.; URRABURU, M.; FERNÁNDEZ, A.; TERRA, J.; IRISARRI, P. Emisiones de metano y óxido nitroso en la rotación arroz-pastura en el este uruguayo. In: Congreso Argentino de la Ciencia del Suelo. (22º, 2010, Rosario, Argentina), AACS, 2010.
Biblioteca(s): INIA Treinta y Tres.
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6.Imagen marcada / sin marcar SEVERINO, V.; FERENCZI, A.; GALIGER, S.; GONZÁLEZ, J.; MARA, V.; URRABURU, M.; ARIAS, M. Medidas de manejo para aumentar el sobrecolor de manzanas en montes instalados. Seminario técnico. Las Brujas, Canelones (UY), 1-2 octubre 2014. In: INIA Las Brujas, Programa Nacional Producción Frutícola. Actualización técnica de frutales de pepita. Montevideo (Uruguay): INIA, 2014. p. 85-91 (Serie Actividades de Difusión ; 739)
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
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Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha actual :  29/10/2019
Actualizado :  12/11/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  Internacional - --
Autor :  URRABURU, M.; AGUAYO, E.; ZOPPOLO, R.; SILVEIRA, A.C.
Afiliación :  MARIANA URRABURU BORDON, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; E. AGUAYO, Grupo de Postrecoleccio?n y Refrigeracio?n, Universidad Polite?cnica de Cartagena, Spain; ROBERTO JOSE ZOPPOLO GOLDSCHMIDT, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; A.C. SILVEIRA, Poscosecha de Frutas y Hortalizas, Departamento de Produccio?n Vegetal, Facultad de Agronom??a, Universidad de La Repu?blica, Uruguay.
Título :  Postharvest and functional behavior of some feijoa genetic materials. (Conference paper).
Fecha de publicación :  2018
Fuente / Imprenta :  Acta Horticulturae, 2018, no. 1194, pages 73-78.
Serie :  (Acta Horticulturae; 1194)
ISBN :  978-94-62611-90-0
ISSN :  0567-7572 (print) / 2406-6168 (electronic)
DOI :  10.17660/ActaHortic.2018.1194.12
Idioma :  Inglés
Notas :  In: Acta Horticulturae (ISHS) 1194: VIII International Postharvest Symposium: Enhancing Supply Chain and Consumer Benefits - Ethical and Technological Issues. Editors: F. Artés-Hernández, P.A. Gómez, E. Aguayo, F. Artés. Publication date: 4 april 2018.
Contenido :  ABSTRACT. Feijoa (Acca sellowiana (Berg.) Burret) is one of the most popular native Uruguayan trees whose functional characteristics have attracted the interest for commercial cultivation. The aim of this work was to evaluate the postharvest behavior of six genetic materials, identified as 95, 97, 98, 152, 153 and 154 from the Facultad de Agronomía and Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA, Uruguay) breeding program. Fruits harvested at two maturity stages (M1: not easily picked; M2: touch picking) were stored for 0, 15 and 30 days at 5°C and 95% relative humidity (RH) plus 7 days at 18°C (shelf life). Respiration rates and ethylene emissions were measured every 3 days, while flesh firmness, weight loss and total polyphenol content were evaluated at the end of the storage period and during shelf life. The respiration rate of all the genetic materials was around 27.6 mg kg-1 h-1 of CO2 during the storage period, while ethylene emission was maintained below 100 µL kg-1 h-1 without differences among maturity stages and genetic materials. Fruits harvested at the M1 stage were 40-60% more firm than fruits harvested at the M2 stage. Genetic materials identified as 95 and 98 had the highest firmness results, with values of 150.1 and 145.1 N (M1), 112.6 and 90.4 N (M2) at harvest and 28.8 and 17.4 N (M1) and 17.2 and 15.4 N (M2) after 30 days at 5°C + 7 days at 20°C, respectively. Average weight loss at the end of storage (30+7) was 14.7%. Fruits identified as mater... Presentar Todo
Palabras claves :  Ethylene; Firmness; Functional quality; Respiration.
Thesagro :  ACCA SELLOWIANA.
Asunto categoría :  F01 Cultivo
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB102005 - 1PXIAP - DDPP/ACTA HORTICULTURAE/1194/2018
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